Om oss

Able Babel AB är ett webbaserat översättningsföretag med gedigen erfarenhet och passion för kvalitet och service. Våra kunder hittar man till exempel i IT-branschen eller inom medicinteknik och läkemedel. Vi hanterar allt från programvaruöversättningar och teknisk dokumentation till marknadsföringstexter och kundtidningar. Vi samarbetar med ett antal handplockade frilansöversättare och kan hantera översättningar till och från de flesta europeiska språk. Alla våra översättare översätter naturligtvis till sitt eget modersmål.

Vi arbetar med CAT-verktyg (Computer-Aided Translation, även kallat översättningsminnen eller TM) och har erfarenhet av de flesta ledande verktyg i branschen. Användningen av CAT-verktyg ger ökad konsekvens och möjlighet att återvinna översättningar från tidigare texter, vilket med tiden ger lägre översättningskostnader för våra kunder. Vi arbetar inte med maskinöversättning (till exempel Google Translate och Babelfish) och inte heller med redigering av maskinöversatta texter, eftersom det ännu inte finns några maskinöversättningslösningar som ger tillräckligt hög kvalitet.

Vi är nöjda när våra kunder är nöjda och vi hjälper gärna till med översättning av till exempel webbplatser, nyhetsbrev, kundtidningar, manualer och handböcker, onlinehjälp, programvara eller marknadsföringsmaterial. Vi kan också erbjuda textgranskning och korrekturläsning av befintligt material. Hör gärna av dig om du vill veta mer om vad vi kan göra för ditt företag.