Dagens ord – vardagslunk

Vardagslunk -en, s.
livets gilla gång, vardagliga rutiner, förutsägbarhet

Julhelgerna är över. Klapparna är öppnade, granen barrar, Aladdin-asken är slut (så när som på bitarna med körsbärslikör – där går ju ändå någon sorts gräns för de flesta). Jullovet är till ända och vardagen lurar runt hörnet, redo att kasta sig över oss i all sin förutsebara glans. Trist tycker en del. Underbart tycker jag. Rutiner, principer, scheman, vanor, mönster, regelbundenhet. Alla dessa till synes trista begränsningar har jag lärt mig att uppskatta och rent av älska. I dagens stressade liv är det nämligen just rutinerna som skapar förutsättningar för frihet och spontanitet. Med fasta rutiner blir allt gjort på rätt sätt och i rätt tid och då finns det plötsligt lite extra utrymme för Vadsomhelst™. Så ett fyrfaldigt leve för vardagslunken: hurra, hurra, hurra, HURRA!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *